Volledig scherm
Wethouder Volmerink (midden) poseert voor de voormalige dienstwoning van het hotel met de beide broers. © Erna Ekkelkamp

'Woning staat vlakbij muziekcafé in Tubbergen'

TUBBERGEN - "Het bestemmingsplan kon destijds niet gewijzigd worden omdat de woning te dicht bij het hotel stond", vertelt wethouder Erik Volmerink. "Het hotel stond als muziekcafé te boek waardoor er sprake zou zijn van een overschrijding van de geluidsbelasting. Ook zou de woning een beperking kunnen vormen als het hotel ooit zou willen uitbreiden."


De gemeente wil graag een oplossing voor deze ontstane situatie, zegt Volmerink. "Daarom zijn wij in gesprek gegaan met de betrokken partijen en kwamen de eigenaar en de broers uiteindelijk tot een onderling akkoord over splitsing van de bedrijfswoning en het hotel. Hiervoor werd opnieuw een aanvraag voor een wijziging van het bestemmingsplan ingediend en ditmaal was het geluk met de jongens."

Overeenkomst
"Waar de geluidscirkel vroeger lag op 30 meter is de richtafstand nu 10 meter”, legt de wethouder uit. "De jongens hebben een planschadeovereenkomst getekend met de nieuwe eigenaar van hotel Fortkamp. Door het toebrengen van goede geluidsisolatie kon de gevraagde omgevingsvergunning nu toch verleend worden.”

Publiciteit
Sjoerd en Wessel Grobbink bevestigen de uitleg van de wethouder en voegen er aan toe dat Volmerink het initiatief nam en na de publiciteit onder meer in deze krant, contact had gezocht met de broers. "Wij vonden het heel fijn dat hij zich hiervoor heeft ingezet, al verliep het contact grotendeels via onze advocaat Claes van Deutekom. Toen wij dinsdag definitief hoorden dat we hier kunnen blijven wonen waren we heel erg blij. Maar het echte besef komt denk ik pas over een tijdje."

Almelo e.o.