Volledig scherm
Nieuwe appartementen aan de Ornanjestraat in Tubbergen. © SOM=

Woningen voor jongeren in Oranjestraat Tubbergen opgeleverd

Vijftien mooie woningen voor jongeren in Tubbergen. Ze staan aan de Oranjestraat, midden in het centrum. Komende maandag, en niet zaterdag zoals per abuis in onze papieren krant werd gesuggereerd,  worden ze officieel geopend.

Het project van ontwikkelaar SOM= vult wat lange tijd het 'Gat van Tubbergen' werd genoemd. Op de lege, haveloze plek staan nu vijftien appartementen, verdeeld over vijf woningen.

Toekomst

"De woningen zijn niet alleen duurzaam maar ook toekomstbestendig", zegt Paul Scholten, eigenaar van SOM= en leider van dit nieuwbouwproject. "Elke woning is opgedeeld in drie appartementen - één per woonlaag - maar als dat nodig is, kunnen we ze ook zo weer omvormen tot eengezinswoningen."

Duurzaam

De moderne appartementen zijn duurzaam gebouwd en dus zonder een gasaansluiting. Ze worden verwarmd met een warmtepomp en hebben behalve een dik pak isolatie een hele batterij zonnepanelen op het dak. De jongeren die de nieuwe appartementen betrekken betalen rond de 500 euro huur per maand voor hun nieuwe onderkomen.

Behoefte

De woningen voldoen overduidelijk aan een behoefte, want ze zijn allemaal al verhuurd. Zoals wethouder Roy de Witte eerder al zei tegen jongeren, bij de start van het project: "Geniet er nog maar even van dat je thuis woont, want straks moet je zelf de was doen, strijken en en je eigen potje koken."

Kijkje

Maandagmiddag kunnen mensen tussen 15.00 en 17.00 uur een kijkje nemen.

Almelo e.o.