Volledig scherm
Het plan kwam tot stand in overleg met jongeren uit Tubbergen.

Woningstichting Tubbergen bouwt 15 appartementen aan Oranjestraat

TUBBERGEN - Midden in het dorp Tubbergen gaat de Woningstichting Tubbergen 15 huurappartementen bouwen. De appartementen hebben drie kamers, een balkon en terras voor de benedenwoningen en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Samen met SOM=, Aannemingsbedrijf E.G.J. Steggink, en pr8 architecten, is het plan ontwikkeld.

Het stuk grond lag lang braak. Peter Roelofs, directeur-bestuurder van de Woningstichting: “We gaan 15, relatief kleine appartementen bouwen. We verwachten dat vooral de jongeren interesse hebben in deze woningen, op een plek midden in het dorp. Maar ook andere woningzoekenden kunnen er gaan wonen." De huur wordt zo'n €500 per maand.

“We hebben een slim plan gemaakt, met een dorpse uitstraling", zegt Paul Scholten van SOM=. "De kleine appartementen kunnen op termijn worden samengevoegd tot grotere woningen. Er is sprake van een flexibel gebouw.”

Bijzonder bij de planontwikkeling is de betrokkenheid van de jongeren uit Tubbergen. Samen met mensen uit de dorpsraad heeft de woningstichting een aantal avonden georganiseerd waarbij de jongeren hun zegje konden doen. Hun inbreng zie je terug in het plan, zegt de stichting. "Zo werd veel waarde gehecht aan een betaalbare huur, voldoende parkeerplaatsen, tweede slaap- of studeerkamer en een balkon."

Het plan wordt binnenkort ingediend bij de gemeente. Het is de bedoeling om dit jaar te starten en volgend jaar de woningen op te leveren.

Almelo e.o.