Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Zandpad naar knooperf Veldboer in Langeveen wordt klinkerweg

LANGEVEEN  - Medewerkers van Sallandse Wegenbouw zijn maandag 15 april begonnen aan de verharding van een deel van de Veldboersweg in Langeveen.

Het gaat om het stuk vanaf de Hardenbergerweg tot aan de huizen op het knooperf De Veldboer. De weg krijgt met het gebruik van gebakken klinkers een landelijke uitstraling. De werkzaamheden nemen drie weken in beslag.

Wens

Het verharden van de zandweg is een wens van de bewoners van het knooperf en de Dorpsraad Langeveen-Bruinehaar. „De weg ligt er bar slecht bij”, aldus dorpsraadvoorzitter Gerard Avéres. De dorpsraad kaartte de situatie aan tijdens een bijeenkomst in Langeveen over het lokale maatschappelijk akkoord, met name waar het ging over de verkeersveiligheid. De gemeente Tubbergen besloot vervolgens de wens om de Veldboersweg deels te verharden in te willigen.

Onderhoud

De Dorpsraad Langeveen-Bruinehaar boekte nog een succes. De provincie Overijssel besloot op aandringen van de dorpsraad het groot onderhoud van de N343 naar voren te halen, van 2022 naar 2020. Avéres is er blij mee: „Ze gaan eerst inventariseren wat er allemaal moet gebeuren. Het gaat onder meer om losliggende betonplaten. Vorig jaar zijn we al een keer met iemand van de provincie de weg langs gegaan.”

Almelo e.o.