Volledig scherm
De beide jubilarissen Mattie Everloo (links) en Ans Klingeman worden gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap van Zang en Vriendschap.

Zang en Vriendschap huldigt twee jubilarissen in Tubbergen

TUBBERGEN - Twee jubilarissen van Zang & Vriendschap uit Tubbergen zijn zondag gehuldigd. Ans Klingeman en Mattie Everloo zijn al 25 jaar lid van het koor. Zij ontvingen een sculptuur van de Koninklijke Christelijke Zangersbond. Voorzitter Jaap Kerkvliet prees hen om

hun diensten en hun trouw aan het koor. Hij overhandigde hen een bos bloemen.

Het zangkoor Zang & Vriendschap hield een koffieconcert samen met het Kleinkoor Ootmarsum. Beide koren staan onder leiding van Els Praas. Zang & Vriendschap nam de eerste vijf liederen voor haar rekening, waar bij het laatste nummer, Sing with pleasure van G F Händel uitstekend werd bijgestaan door Tineke Zandstra op de dwarsfluit. Roel Praas had de pianobegeleiding.

Hierna was het de beurt aan Kleinkoor Ootmarsum. Zij zongen á capella. Opvallend was het lied Jan Pieterson, een compositie naar een gedicht van Willem Wilmink en muzikaal bewerkt door F. Heijdeman. Het zanggedeelte werd afgesloten met een gezamenlijke uitvoering door de twee koren van het Panis Angelicus van C. Franck. Solisten daarbij waren Bernard Jacobs bariton en tenor Jan Haarhuis.

Almelo e.o.