Volledig scherm

Zeecontainers als woning voor jongeren in Tubbergen

TUBBERGEN - Het college van Tubbergen moet initiatieven ondernemen voor de bouw van goedkope woonvormen voor jongeren. Daarbij zouden zelfs wel eens zeecontainers kunnen worden ingezet. Het CDA diende maandagavond een motie in bij de begroting voor volgend jaar waarin het burgemeester en wethouders opdraagt een idee van inwoners van Reutum te steunen.

"Er is al een initiatief van lokale aannemers", zei Ronny Booijink van het CDA in de raadsvergadering. "Het gaat om innovatieve woonvormen zoals het concept containerwoningen, die mogelijk aan de behoefte van jongeren een invulling geven."

Groot
Volgens de christendemocraten telt de gemeente Tubbergen een 'zeer grote groep' jongeren van tussen de 15 en 24 jaar die binnenkort om woonruimte gaat vragen. "Deze groep jongeren schrijft zich niet meer in bij de woningstichting en volgt geen procedures bij de gemeente. Ze beslissen immers al op korte termijn, zo verwachten de christendemocraten die het betreuren als deze jongeren naar goedkope woningen elders zouden vertrekken.

Volledig scherm
Gestapelde containers als flat.
Volledig scherm
Zeecontainers kunnen vrij makkelijk worden omgebouwd tot woonruimtes. Aan de Koetreeweg in Hellendoorn dient een container als onderkomen voor een motorclub. © Lenneke Lingmont

Almelo e.o.