Volledig scherm
Het echtpaar Wesselink-Reinerink trouwde 60 jaar geleden. © Lenneke Lingmont

Zestig jaar dolgelukkig samen met elkaar in Manderveen

MANDERVEEN - De Geesterense boerenzoon Harrie Wesselink was nog een jonge vent toen hij met zijn broers en zus naar Manderveen kwam om een bedrijf op te zetten. Niet veel verderop woonde Marie Reinerink. Ze zwaaiden naar elkaar, Harrie gaf een knipoog en ze kregen verkering. Na drie jaar verkering trouwde Harrie met Marie, dochter van een bloemenhandelaar. Op 15 april 1958 was de bruiloft, bij Tante Sien in Vasse. Gisteren was dat 60 jaar geleden.

Na hun trouwen bleven ze in Manderveen wonen en bouwden er een bloeiend loonwerkersbedrijf op. Kinderen kregen ze ook. Een hele rij zelfs, acht stuks, waarvan vijf meisjes. De meesten zijn dicht bij het oude nest gebleven en wonen nog steeds in de gemeente Tubbergen.

Zoon

De baas van het bedrijf is hij al een tijdje niet meer. Dat werd overgenomen door zoon Guus. Ze hebben hun leven lang hard gewerkt, vertelt Harrie, maar altijd met veel plezier. Dat ze vrijwel nooit vakantie hadden, vonden ze geen enkel probleem. "Wie had'n 't good veur mekaar'', valt Harrie samen. 

Zeldzaam

Grote ellende hebben ze nooit gehad, en afgezien van het feit dat het verleden wat vervaagt, hebben ze tot nu ook weinig ingrijpende lichamelijke klachten gehad. Ook ruzie tussen de echtelieden was zeldzaam. "Doar heb ik helemoal geen tied veur" zegt Harrie, die door de week nog altijd om half zeven opstaat.

Netjes

Tot tien jaar terug reed hij nog dagelijks op de trekker rond. Hij scharrelt tegenwoordig wat rond het bedrijf en zorgt dat het allemaal netjes blijft. En gisteren was het de grote dag. Samen 60 jaar getrouwd, de familie over de vloer, de burgemeester op bezoek. Zondagmiddag vierden ze samen een feestje. Gezellig met z'n allen.

Almelo e.o.