Volledig scherm
Het boek Tubbergen, Van doctor Schaepman tot doctor wordt zaterdag gepresenteerd. © Marcel Tettero

Zo'n dertig doctoren naar De Eeshof in Tubbergen

TUBBERGEN - De vader van Willem van Hanegem redde het leven van Ben de Pauw. De laatstgenoemde is zaterdag in De Eeshof aanwezig bij de boekpresentatie van Tubbergen, Van doctor Schaepman tot doctor.

Voorzitter Martin Paus van de Heemkunde maakte een boek over ruim tachtig doctoren die een band hebben met de Twentse gemeente. Het eerste exemplaar van het boek overhandigt Paus aan Ben de Pauw en astronoom Harm Habink naar wie een planetoïde is genoemd.

Bij een bombardement in de Tweede Wereldoorlog in Breskens, Zeeuws Vlaanderen, is de vader van Willem van Hanegem op baby Ben de Pauw gaan liggen. Vader Van Hanegem zou daarbij om het leven zijn gekomen net als 183 andere mensen in Breskens. Hoogleraar Ben de Pauw was op dat moment pas zo'n negen maanden oud en Willem van Hanegem een half jaar. De Pauw, die een bijdrage voor het boek schreef en nog goed plat praat, zal het publiek enige tijd toespreken in de kapel van De Eeshof. De Pauw is hoogleraar supportieve zorg en specialist schimmelinfecties. Hij werkt in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Zo'n tachtig tot honderd mensen verwacht Martin Paus in De Eeshof, onder wie een aantal wetenschappers die allemaal een band hebben met Tubbergen.

Almelo e.o.