Volledig scherm

'Zomer begint met First Day of Summer Festival Geesteren'

GEESTEREN - De kaartverkoop gaat als een speer voor het First Day of Summer Festival in Geesteren en dat is niet verwonderlijk. De meest gestreamde artiest van Nederland, dj Ronnie Flex, treedt er zaterdagavond op. De eerste 500 tickets waren al in enkele dagen uitverkocht.

„We hebben Ronnie Flex al heel vroeg geboekt”, zegt Ruud Krikhaar van de organisatie. „Daarmee hebben we geluk gehad. Hij won dit jaar ook de Popprijs.” Het Enschedese trio Vossenjacht, bekend van maandelijkse feestjes in poppodium Atak in Enschede, krijgt in Geesteren zelfs een eigen podium.

De jeugdvrienden Sander Veldhuis, Ramon Oude Wesselink, Tom van Bentheim en Ruud Krikhaar zijn zestien jaar oud wanneer ze beginnen met wekelijkse feestjes in een keet op het erf van de familie Krikhaar. Vrienden van school komen daar bijeen. De jongens experimenteren met muziek en het feestje is al snel een succes. In 2005 en 2006 houden de jongens de Summerparty Geesteren. Na een aantal jaren zonder feestjes begint het in 2009 opnieuw te kriebelen.

In 2012 komen er al duizend jongeren naar 3FM-dj Domien Verschuuren. „Zelfs mijn oma, toen 83 jaar oud, hielp in de keuken met muntjes tellen”, zegt Krikhaar. „Het was bizar te zien hoeveel mensen op ons feestje afkwamen.” Verschuuren noemde de Summerparty Geesteren in zijn radioshow op 3FM ‘het beste feestje van Nederland’.

Ook treden dj Pyrodox, dj Bram Weys, dj Freshmaker en dj Tim Beatz aanstaande zaterdag op. Het festival duurt van 20.00 tot 02.00 uur. Aan de kassa kost een ticket 15 euro.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Vier vrienden begonnen met een feestje dat uitgroeide tot een festival met grote artiesten. Vlnr. Sander Veldhuis, Tom van Bentheim, Ruud Krikhaar en Ramon Oude Wesselink.

Almelo e.o.