Volledig scherm
Zes jaar geleden gingen de ballonnen de lucht in bij de heropening van de bibliotheek. Nu dreigt sluiting. © Emiel Muijderman

Zorgen over sluiten bieb Geesteren

GEESTEREN - Het bestuur van Dorpsbelangen Geesteren heeft meer tijd nodig om een langetermijnperspectief te ontwikkelen voor de lokale bibliotheek. Het college heeft besloten te korten op de subsidie waarop het bibliotheekbestuur besloot de deuren op 1 januari te sluiten.

"Een goede financiële paragraaf ontbreekt", zegt voorzitter Herman Huis in 't Veld van Dorpsbelangen Geesteren. "We begrijpen dat sluiting er aan zit te komen maar willen meer tijd om een oplossing te vinden. We willen voorkomen dat de deur daadwerkelijk op 1 januari op slot gaat."

Huis in 't Veld maakt zich grote zorgen over het uitlenen van boeken als de leden naar Tubbergen moeten om een boek te lenen. Ook verdwijnt dan een belangrijke ontmoetingsplek voor ouderen.

Opstaan
Volgens Huis in 't Veld kan de bibliotheek niet verhuizen naar een lokaal in de Aloysiusschool omdat daar geen ruimte beschikbaar is. "Ik vind dat er echt mensen moeten opstaan die vinden dat de bibliotheek voor Geesteren behouden moet blijven. We moeten er met zijn allen de schouders onder zetten." De werkgroep Geesteren van Mijn Dorp 2030 houdt 27 oktober een avond met wethouder De Witte, in dorpshuis Erve Kampboer. Wethouder Roy de Witte was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Almelo e.o.