Volledig scherm
Wethouder Erik Volmerink (met stift) wil graag zijn belofte met Overijssel delen: “Koester het landschap en versterk het door samen te zorgen voor de juiste balans tussen gebruik en beleving.”

Zuil van Landschapsbeloften in Tubbergen

TUBBERGEN - Wethouder Erik Volmerink heeft donderdagmiddag de Zuil van Landschapsbeloften een tijdelijke plekje in het gemeentehuis van Tubbergen gegeven. Op de zuil zijn ruim honderd tegeltjes geplakt met beloften aan het landschap van bedrijfsleven, bewoners, belangengroepen, politiek, overheid en maatschappelijke organisaties.

De zuil is het aankomende jaar op verschillende locaties in de provincie te bezichtigen. Met deze zuil vraagt Landschap Overijssel aandacht voor landschapsbescherming. Tot half december is de zuil in het gemeentehuis van Tubbergen te bewonderen.

Tijdens het Landschapssymposium dat Landschap Overijssel begin 2015 organiseerde, hebben de aanwezigen hun belofte aan het landschap op een tegeltje gezet. Het landschap is belangrijk voor ons, het vormt ons thuis, het decor waar we wonen, werken en recreëren. Ondanks dit grote belang, gaat in 2016 het landschap in kwaliteit achteruit. Typische landschapselementen zoals houtwallen en poelen verdwijnen. En hiermee de dieren die er leven.

“Wij zien het als onze taak mensen bewust te maken dat we zo niet alleen ons landschap verliezen, maar ook ons thuis,” aldus Jacob van Olst, directeur Landschap Overijssel. “Een Twentenaar voelt zich thuis in Twente en iemand uit Salland voelt zich verbonden met het landschap daar. Dit is belangrijk voor ons, dit mogen we niet verliezen.”

Wethouder Erik Volmerink wil graag zijn belofte met Overijssel delen: “Koester het landschap en versterk het door samen te zorgen voor de juiste balans tussen gebruik en beleving ”.

Almelo e.o.