Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Autoredactie

14 elektrische auto's: Dat is de gemeente Twenterand meer geld waard

VRIEZENVEEN Twenterand gaat, na Zonnepark Oosterweilanden, opnieuw fors investeren in duurzaamheid. De gemeente wil volledig overstappen op elektrisch rijden. Twenterand is inmiddels een Europese aanbesteding gestart voor maar liefst veertien elektrische auto’s: elf personenauto’s en drie bestelwagens.

Dat is een besluit van het college van burgemeester en wethouders, die de bevoegdheid hebben de gemeenteraad hierin te passeren. Het college had ook kunnen kiezen voor hybride-auto’s en was dan goedkoper uit geweest, maar vindt dat het met deze keuze invulling geeft aan inspanningsverplichting rondom duurzaamheid van het rijk. Bovendien hoopt Twenterand ‘in de kopgroep te komen van duurzaamste gemeenten van Nederland’.

‘100.000 euro meer’

Volgens de PVV gaat het elektrisch rijden 100.000 euro meer kosten over vijf jaar, dan wanneer gekozen zou zijn voor benzine- of hybride-auto’s. ‘Het bedrag is afhankelijk van de uiteindelijke autokeuze’, pareert het college. Ook worden er zes laadpalen geplaatst bij het gemeentehuis en de gemeentewerf. Dat gaat 38.500 euro kosten. De auto’s worden deels opgeladen met zonnepanelen, die op het dak liggen. ‘De grootste winst is dat een volledig elektrische auto geen CO2 produceert tijdens het rijden’, jubelt het college.

Almelo e.o.