Volledig scherm
Beeld van de grote drukte op de jaarlijkse rommelmarkt en veiling bij korfbalvereniging Amicitia in Vriezenveen. © Amicitia

2.000 bezoekers op rommelmarkt en veiling Vriezenveense korfbalclub

VRIEZENVEEN - De jaarlijkse rommelmarkt en veiling van de Vriezenveense korfbalclub Amicitia trok zaterdag 11 juni naar schatting 2.000 bezoekers. De opbrengst wil voorzitter Gerard Nijkamp liever niet bekendmaken, maar hij geeft aan dat met de verdiensten van de rommelmarkt de contributie betaalbaar blijft voor de leden. Die leden - inclusief veel ouders van jeugdleden - hielpen nagenoeg allemaal mee om van de activiteiten een succes te maken.

De rommelmarkt en veiling worden al ruim veertig jaar gehouden. Eerst werkte Amicitia daarbij samen met de ijsvereniging Vooruit, maar sinds een jaar of tien doen de vrijwilligers van de korfbalclub Amiticia het alleen. De bezoekers kwamen zo bleek zaterdag van heinde en verre naar sportpark Het Midden. Al ruim voor het begin van de rommelmarkt - om 12.00 uur - stonden er al rijen met wachtenden die uit waren op een koopje.

Beschikbaar
Het werk begon weken van te voren. Op alle adressen in Vriezenveen werd een briefje verspreid, met daarin de oproep om spullen voor de rommelmarkt en veiling beschikbaar te stellen. Die spullen werden vervolgens opgehaald en een dag voor de activiteiten gesorteerd.

Afval scheiden
De spullen die zaterdag overbleven, werden opnieuw gesorteerd om het afval zo goed mogelijk te scheiden. ,,Om acht uur 's avonds was alles weer weg'', aldus voorzitter Nijkamp.

Almelo e.o.