Volledig scherm
Vriezenveen krijgt er een appartementencomplex bij. Aan het Westeinde 65, waar ooit discotheek Sixty Five gloreerde. © Hams & Jansen Bouw

20 appartementen op voormalige locatie Discobar Sixty Five in Vriezenveen

VRIEZENVEEN – Op de plek waar Discobar Sixty Five een populaire uitgaansgelegenheid was, verrijst dit jaar een appartementencomplex met voornamelijk koopwoningen. Op 1 februari wordt er begonnen met de bouw op de locatie, die lang een uniek stukje Vriezenveen was.

Het complex wordt gebouwd in opdracht van Siebolt Nijland. Nijland kocht het voormalige discotheekpand en de aanpalende woning twee jaar geleden van voormalig eigenaresse Julia Bredewold. Bredewold komt in het bezit van één van de appartementen. Die deal maakte deel uit van de verkoop.

In totaal worden er 20 appartementen gebouwd. De afmetingen en prijzen variëren, van 255.000 tot 550.000 euro voor luxe appartementen op de bovenste woonlaag. Ook komen er enkele huurappartementen. „Het complex wordt energieneutraal”, zegt Nijland.

Disco sloot in 2017, toen er nog 20 mensen aan de bar zaten

Vanaf 1973 was Westeinde 65 dé uitgaansplek voor menig Vriezenvener, maar Discobar Sixty Five sloot in 2017 de deuren. Nadat Hans Bredewold in 2015 overleed, runde echtgenote Julia de dancing nog twee jaar in haar eentje. De bezoekersaantallen liepen de laatste jaren al terug. ‘Het was een moeilijke beslissing, maar om op zaterdagavond open te zijn voor 20 mensen is voor ons niet haalbaar’, lieten Bredewold destijds weten. 

Volledig scherm
Links het woonhuis, rechts Discobar Sixty Five. © Arjan te Bogt
Volledig scherm
Discobar Sixty Five had maar liefst drie barretjes. © Arjan te Bogt
  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.