Volledig scherm
Viola uit Vroomshoop. © Screenshot 40 dagen zonder seks

40 dagen zonder seks? Viola (23) uit Vroomshoop haalt het nét niet

VROOMSHOOP - Viola uit Vroomshoop houdt erg van seks. Maar dan alleen als ze drank op heeft en er geen gevoel bij komt kijken. Tenminste, tot voor kort. Want na deelname aan het tv-programma '40 dagen zonder seks' van de EO is ze veranderd. Al slaagde ze nét niet voor de ultieme test. 

De Twentse ging de uitdaging aan om veertig dagen lang geen seks te hebben. Dat betekende óók geen anale seks en orale seks. Soloseks, al dan niet met speeltjes? Ook verboden. Gedurende de veertig dagen kreeg ze steun van personal coach Fajah Lourens, die probeerde om door de harde schild van de niet op haar mondje gevallen Vroomshoopse heen te prikken en Viola's ware aard te zien te krijgen. 

Zware dobber

Viola had het van het begin af aan zwaar met de opdracht. En toen presentator Johan Eikelboom tussendoor bij haar langsging in Vroomshoop, stuitte hij bij haar thuis op een vriendje van haar: Wouter. De man sliep al drie dagen bij Viola, maar die bezwoer Eikelkoom geen seks met hem te hebben gehad. 

Ondertussen confronteerde personal coach Lourens Viola met zichzelf. Ze kreeg diverse opdrachten. Zo moest ze - zonder make-up op - minutenlang drie vreemden in de ogen kijken. Een heftige ervaring voor de Twentse. Waar Viola dacht dat de mannen haar op haar uiterlijk zouden beoordelen, gaven zij aan een mooie, maar onzekere vrouw te zien. En na het lezen van enkele berichtjes op de telefoon van Viola, die niet vies bleek van seksueel getinte appjes, oordeelde één van de mannen dat zij zich wel erg gemakkelijk 'verkocht aan mannen'.

Gestrand in zicht van de haven

Hoewel ze op een vakantie in Spanje nog moeilijke momenten kende - "ik heb zin in dikke porno" - begon Viola stukje bij beetje in te zien dat er meer is in het leven dan betekenisloze seks. "Ik wil mezelf meer gaan waarderen", vertelde ze tegen Lourens. 

Uiteindelijk ging het na terugkeer van vakantie toch nog mis. Met Wouter, met wie ze nog tijdens de veertig dagen brak maar daarna weer aanpapte, verrichtte ze vlak voor het einde van die veertig dagen toch nog seksuele handelingen. "Ik heb alleen hand- en mondwerk gedaan", verdedigde Viola zich nog. Maar ook dat was verboden. Ze strandde in het zicht van de haven: na 35 dagen zonder seks.

Toekomstdromen

Missie mislukt? Niet helemaal.  Wouter verliet haar, maar Viola vertelde presentator Eikelboom niet te willen vervallen in oud gedrag. "Ik wil nu op zoek naar iets 'vasts'. Naar iemand met wie ik een toekomst op kan bouwen." 

Bekijk hieronder een preview van de aflevering met Viola.

Almelo e.o.