De Cobra 6, misschien wel het vuurwerk met de hardste knal, vergelijkbaar met een handgranaat. Dit type vuurwerk is verkrijgbaar in veel Europese landen, maar verboden in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
De Cobra 6, misschien wel het vuurwerk met de hardste knal, vergelijkbaar met een handgranaat. Dit type vuurwerk is verkrijgbaar in veel Europese landen, maar verboden in Nederland. © Hollandse Hoogte / ANP

Aanslag met zwaar vuurwerk op woning Vroomshoop was ‘een waarschuwing’

VROOMSHOOP/ALMELO - De Linderflier in Vroomshoop werd eind oktober opgeschrikt door een enorme explosie. Oorzaak: een aangestoken Cobra 6, een zwaar stuk illegaal vuurwerk met de kracht van een handgranaat, die Jos N. (37) bij een bewoner door de brievenbus had gegooid. ‘Een waarschuwing’, zo stelde N.

 1. Bedragen in taxatierapporten verzakte woningen Kanaal Almelo-De Haandrik vallen ook gedeputeerde Boerman tegen
  PREMIUM

  Bedragen in taxatierap­por­ten verzakte woningen Kanaal Almelo-De Haandrik vallen ook gedeputeer­de Boerman tegen

  ZWOLLE - Ook gedeputeerde Bert Boerman is verrast door de uitkomsten van de eerste taxaties van schade aan woningen Almelo De Haandrik. Waar het met sommige woningen zo slecht is gesteld dat deze tussen stutten staan, wordt de schade getaxeerd op slechts tienduizenden euro’s. „Ik begrijp de emoties van gedupeerden. De verwachting was anders, ook bij ons”, aldus Boerman.
 1. De opbouw van het Songfestival in Ahoy is in volle gang
  Play

  De opbouw van het Songfesti­val in Ahoy is in volle gang

 2. Indonesië weer getroffen door natuurramp: acht doden
  Play

  Indonesië weer getroffen door natuurramp: acht doden

Almelo e.o.