Volledig scherm
Het oorlogsmonument in Westerhaar-Vriezenveensewijk krijgt een nieuwe plek. © Frans Nikkels

Activiteitenplein Westerhaar meer en meer centrum van het dorp

WESTERHAAR - Het activiteitenplein aan de Oranjestraat in Westerhaar wordt voorzien van een muziekkoepel. Bovendien wordt het oorlogsmonument verplaatst naar een plek tussen Het Haarhuis en de Bredeschool. Het plein wordt zo steeds meer het centrum van het dorp.

Bewoners van Westerhaar zijn uitgenodigd om woensdagavond 26 oktober een informatiebijeenkomst bij te wonen in kulturhus De Klaampe aan de Beeklaan 1. Daar geeft Herman Schoemaker van 19.00 tot 20.00 uur tekst en uitleg over de laatste ontwikkelingen binnen het KOP, het Kern Ontwikkelings Plan in Westerhaar.

Verplaatsing
Schoemaker, werkzaam bij zorginstelling ‘t Haarhuus van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ), voert het woord als lid van het KOP-bestuur. Het gaat met name over de invulling van het activiteitenplein en de verplaatsing van het oorlogsmonument. Over die verplaatsing is in maart al overeenstemming bereikt met de gemeente Twenterand. Het staat nu nog op de hoek P.M Hackstraat en de Zonnedauwstraat.

Fundering
Zowel het KOP-bestuur als de gemeente vinden dat het monument beter tot zijn recht komt op een plek nabij de bredeschool en het nieuwe Haarhuus. De eerste werkzaamheden voor de plaatsing van het monument zijn al verricht. De plek op de hoek Oranjestraat en Nassaustraat is met paaltjes afgezet. Op korte termijn wordt het beton voor de fundering gestort, zowel voor het monument als voor de muziekkoepel.

Jongeren
De muziekkoepel krijgt een multifunctionele rol. Het bouwwerk moet ook fungeren als plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Met de bouw wordt daar rekening mee gehouden. Jongeren trekken nu al veelvuldig naar het plein, met name op vrijdagen. Op die dagen kunnen zij gebruik maken van de mobiele BMX- en skatebaan.

Weekmarkt
Een volgende stap in het KOP is het verplaatsen van de weekmarkt van het parkeerterrein nabij kulturhus De Klaampe naar het activiteitenplein, om nog meer te benadrukken dat het plein het centrum vormt van het dorp. Het is echter onduidelijk of die verhuizing op korte termijn wordt uitgevoerd.

Almelo e.o.