Volledig scherm
Sloopwerkzaamheden door Hein Heun, archieffoto: niet gemaakt in Vroomshoop © Marieke Bakker DTCT

Akkoord bestemmingsplan Hein Heun in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Al langere tijd maken omwonenden bezwaar tegen het bestemmingsplan van sloperij Hein Heun aan de Schoolstraat in Vroomshoop. Zo zou er te veel geluidsoverlast zijn tijdens de nachtelijke uren. 

In het herziene plan is onder meer opgenomen dat puinbreken niet meer wordt toegestaan. Verder is een maximale geluidsbelasting opgenomen. In het amendement van het CDA werd onder meer om een aanpassing gevraagd van de hoogte van de erfafscheiding. Aan het eind van de raadsvergadering trok Kerkdijk het amendement in, waarna het bestaande plan unaniem werd aangenomen. De CDA'er roept omwonenden wel op om eventuele klachten te blijven indienen, zodat de gemeente die kan oppakken.

Compromis

Het herziene bestemmingsplan is volgens het college een goed compromis. Wethouder Martha van Abbema: "Als er ergens sprake is geweest van maatwerk, is het wel bij dit bestemmingsplan. We hopen dat eventuele geschillen door Heun en omwonenden samen opgelost kunnen worden. Het is zeker niet helemaal perfect, maar we hebben een goede balans gevonden."

Tegemoet gekomen

De zienswijzen van omwonenden zijn volgens het college voldoende verwerkt in het plan, Hein Heun is de omwonenden volgens meerdere fracties al voor een groot deel tegemoet gekomen. Gerjan Smelt (CU): "We willen de werkgelegenheid die het bedrijf brengt graag behouden. Dit is een goed voorstel voor het bedrijf op deze plek." Marcus Elzinga (GBT): "We kiezen voor het algemene belang in plaats van voor het individuele belang. Dit plan is langzaam, maar zorgvuldig tot stand gekomen."

Almelo e.o.