Volledig scherm
Sloopwerkzaamheden door Hein Heun, archieffoto: niet gemaakt in Vroomshoop © Marieke Bakker DTCT

Akkoord bestemmingsplan Hein Heun in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Al langere tijd maken omwonenden bezwaar tegen het bestemmingsplan van sloperij Hein Heun aan de Schoolstraat in Vroomshoop. Zo zou er te veel geluidsoverlast zijn tijdens de nachtelijke uren. 

In het herziene plan is onder meer opgenomen dat puinbreken niet meer wordt toegestaan. Verder is een maximale geluidsbelasting opgenomen. In het amendement van het CDA werd onder meer om een aanpassing gevraagd van de hoogte van de erfafscheiding. Aan het eind van de raadsvergadering trok Kerkdijk het amendement in, waarna het bestaande plan unaniem werd aangenomen. De CDA'er roept omwonenden wel op om eventuele klachten te blijven indienen, zodat de gemeente die kan oppakken.

Compromis

Het herziene bestemmingsplan is volgens het college een goed compromis. Wethouder Martha van Abbema: "Als er ergens sprake is geweest van maatwerk, is het wel bij dit bestemmingsplan. We hopen dat eventuele geschillen door Heun en omwonenden samen opgelost kunnen worden. Het is zeker niet helemaal perfect, maar we hebben een goede balans gevonden."

Tegemoet gekomen

De zienswijzen van omwonenden zijn volgens het college voldoende verwerkt in het plan, Hein Heun is de omwonenden volgens meerdere fracties al voor een groot deel tegemoet gekomen. Gerjan Smelt (CU): "We willen de werkgelegenheid die het bedrijf brengt graag behouden. Dit is een goed voorstel voor het bedrijf op deze plek." Marcus Elzinga (GBT): "We kiezen voor het algemene belang in plaats van voor het individuele belang. Dit plan is langzaam, maar zorgvuldig tot stand gekomen."

  1. Weerman Martijn uit Sibculo bestolen van weerstation: ‘Zomaar afgepakt’
    PREMIUM

    Weerman Martijn uit Sibculo bestolen van weerstati­on: ‘Zomaar afgepakt’

    SIBCULO - Martijn Groote keek eerste pinksterdag vreemd op toen hij ineens zijn weerstation miste. De 21-jarige amateur-weerman uit Sibculo, bekend van 3FM en Facebook, monteerde zijn draadloze weerstation dik twee jaar geleden in de achtertuin op een twee meter hoge paal. „Toen ik het zondagmiddag aan de visite wilde laten zien, was het ineens weg. Zomaar afgepakt, zonde want ik deed er alles mee om de mensen te vertellen over het weer in het Vechtdal en Twente.”

Almelo e.o.