Albert Huisjes kreeg sepsis, dat is vaak dodelijk. Hij overleefde. "Soms heb ik het gevoel dat ik maar zit te wachten tot ik alsnog dood ga."
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Huisjes kreeg sepsis, dat is vaak dodelijk. Hij overleefde. "Soms heb ik het gevoel dat ik maar zit te wachten tot ik alsnog dood ga." © Emiel Muijderman

Albert uit Den Ham overleefde sepsis: 'Zoveel dingen die ik niet meer kan'

DEN HAM - Sepsis, ofwel bloedvergiftiging, eist elk jaar enkele duizenden levens. Vaak door te late herkenning. Albert Huisjes uit Den Ham overleefde het, maar wordt nooit meer de oude. Zijn vrouw zegt wel eens: "Ik heb er een kind bij."

 1. Joop (52) uit Vroomshoop weet, zelfs in coronatijd, alles te fiksen in Nigeria: ‘Desnoods pak ik een kameel’
  PREMIUM

  Joop (52) uit Vroomshoop weet, zelfs in coronatijd, alles te fiksen in Nigeria: ‘Desnoods pak ik een kameel’

  LAGOS/VROOMSHOOP - Hij regelde dat de bevoorrading doorging toen KLM niet vloog, zette een constructiebedrijf op toen externe monteurs het lieten afweten en bouwde en passant nog even twee fabrieken voor Heineken in Nigeria. Nu plakt Joop van der Vinne (52) uit Vroomshoop een stuk van twaalfhonderd hectare bij hoofdstad Lagos aan. Geen klus is hem gek genoeg. „Ik zeg weleens: van geitenkaas tot kernwapens.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Almelo e.o.