Volledig scherm
Een uil vormt het logo van Het Allermooiste Feestje (HAF) in Sibculo, met de organisatoren (vlnr): Sjoerd Huis in ‘t Veld, Martijn Hendriks en Danny Stroeve. © Anjo de Jager

Allermooiste Feestje in Sibculo: festival aan rand Spartelvijver

SIBCULO - Het Allermooiste Feestje op het terrein aan de rand van de Spartelvijver aan de Gemeenteweg in Sibculo groeit en groeit. Waar het stopt? Bij 7.000 bezoekers komt het bordje ‘uitverkocht’ te voorschijn. De komende editie, zaterdag 11 juni van 14.00 tot 01.00 uur, is weer groter van opzet.

Wat in 2012 begon met een paar vrienden die een mooi feestje in het dorp Sibculo wilden houden, is inmiddels uitgegroeid tot een spektakel. Waren er tijdens de eerste editie vijfhonderd bezoekers, verleden jaar kwamen al 2.500 muziekliefhebbers af op festijn.

Vrijwilligers
„Het festival is nog steeds aardig aan het groeien” vertellen Sjoerd Huis in ’t Veld, Martijn Hendriks en Danny Stroeve. Zij behoren tot de vaste medewerkers van Het Allermooiste Feestje. In totaal steken morgen ruim veertig vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Opzet
Voor enkele jaren terug was er ieder jaar een Bouwvakfeest. De formule van dit feest sloeg echter niet meer aan. De drie Sibculoërs Sjoerd, Martijn en Danny bedachten vervolgens de opzet voor Het Allermooiste Feestje. Ze vertellen: „In het begin was het wel even billenknijpen omdat het houden van een openlucht festival risico’s met zich mee brengt. Je bent bijvoorbeeld afhankelijk van het weer. Maar het ging goed dankzij de steun van veel vrienden en bekenden.”

DJ's
Het aanbod muziek is gevarieerd: van Nederlandstalig tot country en van dance tot hardstyle. Billy the Kid, DJ Jean, Holl&Rush, Rudy Feral staan klaar om iedereen te vermaken. Ook zijn enkele regionale bekende bands waaronder De Bauers en Hoempa Henk en Gasoline Station van de partij.

De entree bedraagt 19,50 euro (voorverkoop) en 25 euro (aan de kassa). Toegang vanaf 17 jaar. Aanvang 14.00 uur. Om 01.00 uur worden de versterkers uitgezet.

Almelo e.o.