Volledig scherm
Vriezenvener Anko Lammers (Rechts) is bevriend met Amerikaanse bluesrock artiest Dudley Taft (en zijn band). Taft toert nu vanuit huize Lammers door Europa voor concerten. © Robin Hilberink

Amerikaanse bluesartiest voelt zich thuis in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Anko Lammers uit Vriezenveen en de Amerikaanse blues- artiest Dudley Taft zijn gelijkgestemde geesten: dromen over een rock’n-roll leven en de dingen nemen zoals ze komen.

Het is vrijdag 20 januari 2012. Met zijn karakteristieke lange baard, zonnebril en onafscheidelijke zwarte cowboyhoed op zijn hoofd, stapt de Amerikaanse bluesartiest Dudley Taft het toenmalige café Dr. Rock in Almelo binnen. Uitbater Anko Lammers van het etablissement aan de Kerkstraat schudt hem de hand. Het is het begin van een bijzondere vriendschap. Vier jaar later zijn Taft en zijn bandleden kind aan huis bij de familie Lammers aan het Oosteinde in Vriezenveen.

Vanuit het onderkomen van Anko en Helga Lammers rijden ze naar de optredens in met name Nederland, Duitsland en Polen, doen ze boodschappen in Almelo, drinken een biertje op het terras van café Het Wapen van Vriezenveen of ondernemen een fietstocht in de regio.

Anko glimlacht: „Dudley is gewoon oké. We hebben wel vaker artiesten over de vloer, soms met een arrogante houding. Gasten die binnen aan het ontbijt al een zonnebril dragen. Weet je wat het ook is, Dudley doet nu de dingen die ik zelf ook wel had willen doen. Met je band, je vrienden, op pad. Spelen, toeren, prachtig!”

Taft logeert voor de zesde keer in Vriezenveen. „We blijven komen naar kasteel Lammers. Waar de koelkast vol staat met bier en er ook nog eens een magische whiskeycollectie aanwezig is, haha.”

Almelo e.o.