Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Andere aanpak openbaar groen in Twenterand

VRIEZENVEEN - Twenterand wil 90.000 euro besparen op het onderhoud van het openbaar groen. Het college: en toch blijft het onderhoud op niveau.

‘We gaan zoeken naar creatieve en slimme oplossingen, waarbij we gaan experimenten en leren’, schrijft het college van burgemeester en wethouders vol vertrouwen aan de gemeenteraad. Die raad wil van het college weten wat de gevolgen zijn van de voorgenomen bezuiniging in 2017.

Participatiewet
Dat valt reuze mee, zo schat het college in. Mensen uit de participatiewet gaan bijvoorbeeld aan de slag met het onderhoud, waarbij ze worden begeleid door medewerkers van de gemeentelijke buitendienst (een erkend leerbedrijf), mensen uit buurten worden gemotiveerd om zelf gazons en grasvelden te beheren als onderdeel van buurtbeheer en inwonerparticipatie.

Om te bereiken dat bewoners zelf het gras van het trapjeveldje gaan maaien, wordt de hulp ingeroepen van Dorpsraden, wijk- en buurtverenigingen. En de 45.000 euro die eerder werd uitgetrokken om onkruid te bestrijden met een chemisch bestrijdingsmiddel, wordt nu benut om onkruid tussen stoeptegels te bestrijden met bijvoorbeeld branden of stomen.

Almelo e.o.