Volledig scherm
De zendmast die in beslag genomen werd in Westerhaar. © Facebook De Aanhouders Winnen.

Andere etherpiraat doet zich voor als opgerolde Westerhaarders: ‘Zijn wij niet’

UpdateVROOMSHOOP - ‘Het is net onkruid’. Met die woorden ging etherpiraat De Aanhouders Winnen uit Westerhaar, enkele uren na de ontmanteling, alweer in de lucht. Althans, zo leek het. Een andere etherpiraat deed zich namelijk voor als de Westerhaarders, zegt één van de zendpiraten van De Aanhouders Winnen.

De geheime zender in Westerhaar werd dinsdagochtend ontmanteld door het Agentschap Telecom (AT), terwijl de zender naar eigen zeggen niet aan het draaien was. Dat verliep, onder toeziend oog van meerdere politieagenten, soepel en zonder incidenten. Even later berichtte De Aanhouders Winnen op Facebook alweer in de lucht te krijgen, met de boodschap: ‘Net onkruid’.  

‘Niet onze mast’ 

Maar nu blijkt dat een andere geheime zender zich op Facebook heeft voorgedaan als de opgerolde Westerhaarders. „Wij zijn dat niet”,  zegt een van de etherpiraten. De rode mast die op een video te zien is, staat zelfs in een dorp in Drenthe. Wie zich voordoet als De Aanhouders Winnen, is niet bekend. „Dit is ons wel vaker overkomen.”

Wel is er inmiddels een video geplaatst van zendpiraten, die draaien vanuit een aanhanger. De aanhanger is mogelijk gekoppeld aan een van de trekkers op weg richting het boerenprotest. 

De echte De Aanhouders Winnen liet dinsdag nog even van zich horen. Vrijwel direct na de ontmanteling ging de zender kort in de lucht. Puur als signaal. „Om te laten zien dat ze ons niet klein krijgen.”

Almelo e.o.