Volledig scherm
Beeld van de Aquaklimcross. © Wouter Borre

Aquaklimcross in Sibculo: afzien in en om het 'gat van Beuving'

SIBCULO - De 19de editie van de Aquaklimcross in en om de Spartelvijver in Sibculo vergt morgen (zaterdag 20 augustus) weer het uiterste van de deelnemers: „Dit is misschien wel één van de zwaarste trialruns in Nederland'', denkt de lokale organisatie. ,,En dat is iets waar we best een beetje trots op zijn.''

Als Anton Huis in 't Veld eenmaal begint te praten over de uithoudingsproef en het parkoers in en om de plas aan de Gemeenteweg is er geen houden meer aan. Huis in ’t Veld geniet al bij voorbaat van de komende wedstrijden, van de vele Belgen die jaarlijks meedoen en van de professionele organisatie. „Bij ons zie je ondanks de obstakels zoals de hellingen waar de lopers tegenop moeten lopen, geen rijen wachtenden zoals bij veel survivalruns. En wij hebben een super-de-luxe tijdwaarneming waarbij we ook de rondetijden van elke deelnemer vastleggen.”

Verzorgingsstraat
Huis in ’t Veld wijst verder op de samenwerking met Sportvoedingwebshop.com uit Geesteren. Medewerkers van het bedrijf richten verzorgingsposten en een ‘verzorgingsstraat’ in. De hulpen in die ‘straat’ krijgen het vermoedelijk aardig druk met het uitdelen van sportdrankjes, want er worden tussen de 600 en 800 atleten verwacht op de verschillende afstanden. En het parkoers in en om de voormalige zandafgraving - in de volksmond ‘het gat van Beuving’ - is loodzwaar met onder meer steile hellingen en waterpassages van honderd meter.

Sfeer
„Met name de halve marathon spreekt tot de verbeelding”, denkt Huis in ‘t Veld. „Niet alleen vanwege het parkoers, maar ook vanwege de ongedwongen sfeer. Mooi om te zien. Eerst die fun voor de tijd, dan de serieuze blikken bij de start en uiteindelijk de blijdschap wanneer deelnemers de trialrun hebben volbracht. Niet voor niets is de Aquaklimcross voor veel sporters jaarlijks vaste prik.”

Informatie over de locatie, starttijden en kosten zijn te vinden op de website van de Aquaklimcross.

Almelo e.o.