Volledig scherm
© GinoPress

Asbest gedumpt in speeltuin aan Marijkestraat Vroomshoop

VROOMSHOOP - Medewerkers van het asbestinspectie bedrijf Acmaa trof op een kinderspeelplaats aan de Marijkestraat in Vroomshoop asbest aan. Het terrein werd vervolgens afgezet met hekken en gele linten met het opschrift: 'verboden toegang, asbest'. Het gaat om illegaal gedumpte asbestplaten, meldt de gemeente Twenterand. De asbestspecialisten van Hein Heun gaan het asbest afvoeren.

Op zondagmorgen 23 oktober vonden omwonenden stukken van asbestplaten in de speeltuin aan de Marijkestraat. Daarop werden zo snel mogelijk voorbereidingen getroffen om het asbest af te voeren.

Dumpingen
Naast het gevaar voor de volksgezondheid kosten dergelijke dumpingen de gemeenschap handenvol geld. Voor asbest moet een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd worden om het asbest veilig af te voeren.

Kosten
Informatie over de herkomst van het asbest of degene die het asbest heeft gedumpt, is voor de gemeente Twenterand van groot belang, staat in een verklaring op de website van de gemeente. De kosten van het opruimen van het asbest worden door de gemeente in rekening gebracht aan de veroorzaker.

Almelo e.o.