Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Automobilist lapt verkeersregels aan zijn laars tussen Ommen en Den Ham

DEN HAM - Een automobilist is woensdagochtend tweemaal op de bon geslingerd. De bestuurder lapte tal van verkeersregels aan zijn laars tussen Ommen en Den Ham (N347+N341).

De politie ontving een klacht over een automobilist die het nogal bont maakte op de Hammerweg. Naar aanleiding van deze klacht besloot de politie om eens te kijken of de bestuurder het inderdaad zo bont maakte.

De bestuurder kwam woensdagochtend in het vizier van de agenten. De automobilist haalde op de Hammerweg meerdere keren in over een doorgetrokken streep, gaf amper richting aan en haalde in op onoverzichtelijke plaatsen. Daarnaast reed de automobilist structureel te hard. De bestuurder werd bij een snelheidsmeting afgeklokt op een gemiddelde snelheid van 123 km/uur, terwijl er maximaal 80 km/uur was toegestaan. 

De bestuurder kreeg twee bekeuringen en een aantekening over zijn rijvaardigheid bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het CBR beslist nu over een eventuele vervolgstap tegenover de bestuurder. Mogelijk moet de automobilist nu een verplichte rijvaardigheidscursus volgen.

Almelo e.o.