Tandarts Bas Wemekamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Tandarts Bas Wemekamp. © Reinier van Willigen

Bas uit Den Ham is 27 en heeft per 1 juni zijn eigen tandartspraktijk: ‘Ik vind gebitten leuk’

DEN HAM - Een mancave bouwen, legobouwwerken maken en werken aan iemands gebit: de 27-jarige Bas Wemekamp uit Den Ham werkt het liefst met zijn handen. Het laatste van die drie doet hij op professionele basis. Per 1 juni heeft hij zijn eigen praktijk. Daarmee wordt hij vrijwel zeker de jongste tandartspraktijkhouder van Twente.

 1. Grote plannen voor Vriezenveen, 800 tot 1000 nieuwe huizen (en dat niet alleen): ‘Dit is reëel’
  PREMIUM

  Grote plannen voor Vriezen­veen, 800 tot 1000 nieuwe huizen (en dat niet alleen): ‘Dit is reëel’

  Vriezenveen krijgt er tussen de achthonderd en duizend nieuwe woningen bij. De gemeente heeft grote plannen voor een gebied ten zuiden van het dorp. Ook komt er een locatie voor winkels die grote goederen verkopen en een gemêleerde woonwijk aan de noordkant. Twenterand moet het merendeel van de grond nog in bezit zien te krijgen, maar de kans van slagen wordt ‘reëel’ geacht.
  Vriezenveen
 2. Vleespakketten zijn niet aan te slepen bij deze Twentse slager door perfect barbecueweer: ‘Het is een gekkenhuis’
  PREMIUM

  Vleespak­ket­ten zijn niet aan te slepen bij deze Twentse slager door perfect barbecue­weer: ‘Het is een gekkenhuis’

  Een zomers weekend is in aantocht, ideaal barbecueweer. En dat merken ze bij slagerij Linderman in Almelo. De bestellingen stromen binnen. Hogere vleesprijzen, door inflatie, blijken klanten niet af te schrikken. De ambachtelijke slager zet alle zeilen bij. Maar er zijn grenzen. Donderdagavond gaan de lijnen dicht. „We moeten wel alles klaar kunnen maken.”
  Almelo