Volledig scherm
Voorzitter Ruud de Jong van Plaatselijk Belang Kloosterhaar kan nu nog geld pinnen bij de automaat van de Rabobank. © Frank Uijlenbroek

Behoud geldautomaat Kloosterhaar geen optie voor bank

KLOOSTERHAAR - De inwoners van Kloosterhaar kunnen fluiten naar hun geldautomaat. Rabobank Vaart en Vechtstreek is niet van plan terug te komen op het besluit om de automaat begin november te verwijderen. Plaatselijk Belang in Kloosterhaar neemt genoegen met toezeggingen van de Rabobank Vaart en Vechtstreek om de pijn zoveel mogelijk te verzachten.

„Het aantal transacties is te gering geworden omdat de mensen anders zijn gaan bankieren met een geringere rol voor contant geld”, legt Hans van Dijk, directeur particulieren, de reden van het weghalen van de geldautomaat uit.

Onvermurwbaar
Van Dijk zat om tafel met de besturen van Plaatselijk Belang Kloosterhaar en dorpshuis ’t Haarschut. Maar ondanks de uitgeoefende druk op de bank via brieven, sociale media en in de media, bleek de bank onvermurwbaar. Wel zijn wat handreikingen gedaan om Kloosterhaar tegemoet te komen. Ruud de Jong, voorzitter van Plaatselijk Belang, kan leven met die toezeggingen. PB en de bank gaan die binnenkort samen voorleggen aan de bevolking.

Ouderen
Zo wordt gekeken of de geldvoorziening in de muur van het dorpshuis nog wat langer dan 9 november in stand gehouden kan worden. En de bank heeft toegezegd alles in het werk te stellen om de mensen die het hardst worden getroffen tegemoet te komen. Van Dijk denkt daarbij aan oudere inwoners, mensen die minder mobiel zijn en ondernemers. „Voor mensen die onoverkomelijke problemen ondervinden door het verdwijnen van de geldautomaat is er onze geldexpress, die op bestelling geld thuis brengt.” Een service die overigens 5,50 euro per keer kost.

Almelo e.o.