Bertha (87) uit Den Ham zag oorlogspiloot neerstorten: 'Al die vlammen, verschrikkelijk’

videoDEN HAM - De heldendaad van oorlogspiloot Les Knight is bij veel mensen in Den Ham en omstreken bekend. Het heftige getuigenverslag van Bertha Bakker (87) niet.  Dorpsgenoot Cars Bijlstra (21) legde haar verhaal vast in een documentaire. 

 1. Gedeputeerde wil kanaalbewoners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niet beloven dat het goedkomt
  PREMIUM

  Gedeputeer­de wil kanaalbewo­ners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niet beloven dat het goedkomt

  VROOMSHOOP/ZWOLLE - Bewoners van beschadigde huizen langs Kanaal Almelo-De Haandrik keken reikhalzend uit naar 26 mei 2020, de dag waarop het rapport uitkwam, dat zou aantonen dat de schades zijn veroorzaakt door werk aan het kanaal. Maar de onderzoekers legden die link niet. Bijna een jaar later is de oorzaak nog niet bekend. Gedeputeerde Bert Boerman: „Ik zou het liefst zeggen, dat het allemaal goed komt. Maar dat kan ik niet.”
 2. Hoe de droom van Istvan (40) langs kanaal Almelo - De Haandrik een nachtmerrie werd: ‘Kijk, zo gaan ze met mensen om’
  PREMIUM

  Hoe de droom van Istvan (40) langs kanaal Almelo - De Haandrik een nachtmer­rie werd: ‘Kijk, zo gaan ze met mensen om’

  BERGENTHEIM - Hij werd als militair uitgezonden naar Bosnië en Afghanistan, werkte vervolgens als beveiliger van toenmalig koningin Beatrix en kwam, toen hij nog maar net politieagent was, erachter dat hij PTSS had. De verhuizing naar Bergentheim moest Istvan Greguss rust geven. Maar de droomboerderij langs kanaal Almelo - De Haandrik is een nachtmerrie. Als klap op de vuurpijl volgde deze week ook nog een opmerkelijk mailtje.

Almelo e.o.