Volledig scherm
© Annina Romita

Bewonerscommissie Oale Bouw Westerhaar ‘verrast’ Mijande met aftreden

VRIEZENVEEN/WESTERHAAR - Woningcorporatie Mijande laat weten ‘verrast’ te zijn over het aftreden van de bewonerscommissie van de Oale Bouw in Westerhaar. De commissie liet eerder vandaag weten zich ‘gemanipuleerd en om de tuin geleid’ te voelen door Mijande.

Terwijl de afgetreden leden van de bewonerscommissie een impasse schetsen, verkeert Mijande nog altijd in de veronderstelling in gesprek te zijn met diezelfde bewonerscommissie. Wel laat een woordvoerder weten dat afgelopen week, tijdens een gesprek, twee van de vier leden plots de bespreking verlieten. 

‘Nog in gesprek’

“Maar voor zover wij weten zijn we met de andere twee leden nog in gesprek. Er staat volgende week ook nog een gesprek gepland”, aldus een woordvoerder van Mijande. De woningcorporaties geeft aan dat het via de krant moest vernemen dat de bewonerscommissie zichzelf heeft opgeheven. “Meer dan dat weten wij niet.”

Belangen

De woordvoerder beaamt dat de belangen ver uiteen liggen. “Maar we waren nog in gesprek voor een aangepast plan.” De bewonerscommissie had dat gevoel niet. 

De bewoners willen twee onder één-kappers, Mijande wil rijtjeswoningen. Ook strijden zij fel tegen een huurverhoging. De woningcorporatie zou echter niet van de plannen willen afwijken, stelt de commissie.

Almelo e.o.