Volledig scherm
Er ging weer heel wat bier door bij het Oktoberfest in Geerdijk. © Annina Romita

Bezoekers Oktoberfest Geerdijk kochten munten massaal online, maar moesten wel even wachten

GEERDIJK - Zeker 20.000 consumptiemunten zijn in de aanloop naar het Oktoberfest in Geerdijk online verkocht. Wie de muntjes afgelopen zaterdag wilde bemachtigen, moest wel even wachten. Slechts één kassa was als uitgiftepunt ingericht.

Het gevolg was een kleine file van wachtende mensen. „Zo blijf je altijd bij leren”, zegt een lachende organisator Patrick Fokke. „Weten we in elk geval ook weer dat we de volgende editie nog een extra kassa erbij moeten trekken.”

Weinig wachttijd

De online verkoop was afgelopen jaar juist in het leven geroepen om al te lange rijen bij de muntenkassa’s te voorkomen. „Daar zijn we goed in geslaagd, ook bij de reguliere verkoop van munten”, geeft Fokke aan. „Dit jaar hadden we 25 kassa’s voor de avondverkoop geplaatst. Met succes, want niemand hoefde daar te wachten.”

Door de gigantische hoeveelheid voorverkochte munten, ontstond er echter wel een flinke wachtrij bij de online kassa. „Al hebben we het binnen de perken weten te houden. De meeste bezoekers hebben echt niet langer dan een kwartier in de rij hoeven staan.”

Terugkeer

Het voorverkoopsysteem voor de consumptiemunten keert volgend jaar zeker terug, geeft de organisator aan. „Het heeft prima gewerkt. Van heel lange rijen was over het algemeen geen sprake meer.”

Almelo e.o.