Volledig scherm
Foto ter illustatie. © Getty Images/iStockphoto

Bezopen scooterrijder ramt auto in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - De politie heeft zaterdagnacht een dronken scooterrijder van de weg geplukt in Vriezenveen. De 36-jarige man blies 1000 ug/l, ruim vier keer zoveel als is toegestaan. Het rijbewijs van de drankrijder bleek bovendien al eerder ongeldig te zijn verklaard.

De bezopen bestuurder reed zaterdagnacht rond 01.45 uur op De Akker in Vriezenveen tegen een auto aan, waarna omstanders de politie inseinden. Agenten zagen dat de 36-jarige man ‘zwaar onder invloed’ van drank was. Het rijbewijs wordt normaal gesproken bij meer dan 570 ug/l in beslag genomen, maar de man bleek niet meer over een geldig rijbewijs te beschikken. De drankrijder kan een flinke boete tegemoet zien.

Later zaterdagnacht, rond 03.00 uur, zagen agenten een voertuig met alleen stadsverlichting in de richting van de N36 rijden. Na controle bleek ook deze 29-jarige bestuurder onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 340 ug/l, ook meer dan is toegestaan. De man krijgt een forse boete.

  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.