Volledig scherm
Sinterklaas © Ivonne Wierink

Bibliotheek Twenterand: bij ons kunnen kinderen hun schoentje zetten

VRIEZENVEEN - Kinderen tot en met 6 jaar kunnen een speciaal schoentje zetten in één van de vestigingen van de bibliotheek in Twenterand. Vanaf vrijdag 18 november kunnen zij daarvoor een vouwschoen afhalen bij de bibliotheken in Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham of Westerhaar. De opdracht aan de kinderen: knutsel daarna het vouwschoentje thuis in elkaar en versier het mooi.

Tot uiterlijk 30 november kunnen de gevouwen en versierde schoenen worden ingeleverd bij één van de bibliotheken.

Schoenboekje
Vanaf donderdag 1 december tot en met maandag 5 december mogen de kinderen dan komen kijken wat Sinterklaas in de vouwschoenen heeft gedaan. In de vouwschoenen vinden de kinderen een schoenboekje, geschreven én kleurrijk geïllustreerd door Harmen van Straaten. Het boekje heet ‘Het cadeau’.

Meer lezen
Het schoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje, dat dit jaar plaatsvindt op donderdag 1 december. Boekhandels en bibliotheken roepen ouders op om die avond minimaal 15 minuten aan jonge kinderen voor te lezen. Met een kwartiertje per dag zou de lees- en taalvaardigheid van kinderen enorm toenemen.

Almelo e.o.