Volledig scherm
De Vriezenveense Harmonie tijdens een kerstconcert © Lenneke Lingmont

Bijzonder concert van Vriezenveense Harmonie

VRIEZENVEEN - De Vriezenveense Harmonie geeft vrijdag 8 juli in samenwerking met de Orgel- en Muziekcommissie van de Ontmoetingskerk in Vriezenveen een bijzonder concert.

De kern van dit concert wordt gevormd door de opleidingen van de Vriezenveense Harmonie. De leerlingen van de Algemeen Muzikale Vorming sluiten het seizoen af en krijgen hun eerste diploma. Vervolgens laten vijf kandidaten hun vaardigheden horen die bij het behalen van het D-examen worden vereist.

Dit is het hoogst haalbare niveau in de amateurmuziek. Daan Elling, hoorn en de saxofonisten Bas Lenters, Marit Smelt, Josephine Smelt en Nadja Sanderman hopen hiervoor te slagen.

De componist Arend Gerds laat zijn compositie Forrás in première gaan. Dit muziekstuk is opgedragen aan het orkest van de Vriezenveense Harmonie en haar dirigent Erik van de Kolk. Manon Ossevoort, het “trekkermeisje” uit Vriezenveen, vertelt over haar reis naar de Zuidpool. Zij wordt daarbij met bijpassende muziek begeleid.

Het concert begint om 19:45 en de toegang bedraagt twee euro, inclusief consumptie. Het concert is in De Ontmoetingskerk aan de Schout Doddestraat.

Almelo e.o.