Volledig scherm
Het boek 'Handlettering doe je zo!'. © Emiel Muijderman

Boek van creatieve geest uit Den Ham in bestseller top 60

DEN HAM - Voor de derde week op rij staat het boek 'Handlettering doe je zo!' van Karin Luttenberg uit Den Ham in de vaderlandse bestseller top 60. En in de top tien van de meest verkocht non-fictie boeken. De eerste oplage van het boek dat half juli verscheen, is stijf uitverkocht: 4.000 exemplaren.

„En de belangstelling voor de tweede druk van 5.000 stuks blijft onverminderd groot”, lacht Luttenberg thuis in Den Ham. „De uitgever vroeg al of ik over een vervolg wil nadenken. Nou, ik heb ideeën genoeg, maar eerst wacht ik op de Engelse vertaling van 'Handlettering doe je zo!', in Amerika en Engeland is hier vast ook belangstelling voor.."

Inspiratie
Ze tekent letters. En dat is precies wat ‘handlettering’ is: het tekenen van letters. De creatieve uitbarstingen past ze onder meer toe op kaartjes met leuke ‘oneliners’. „Waarbij ik me onder meer laat inspireren door zinnen uit films of liedjes”, vertelt Luttenberg. „Maar ik zoek altijd naar iets origineels."

Laagdrempelig
De Amsterdamse uitgeverij Moon benadert Luttenberg in januari met de vraag of ze geen boek over het onderwerp handlettering wil maken. Een boek waarmee iedereen op een laagdrempelige manier het tekenen van letters kan leren.

Bestellingen
Op de Brink in Den Ham volgt half juli een boekpresentatie. Het is dan al duidelijk dat de belangstelling voor het boek wel eens groot zou kunnen worden. Nog voor het eerste exemplaar is gedrukt zijn er al tientallen bestellingen. „De uitgeverij is blij met mij. Ik ben hun ‘zomerhit’”, glundert Luttenberg. „Ze vertelden me dat ze al een jaar niet meer met een boek in de bestseller top 60 hadden gestaan.”

Volledig scherm
Karin Luttenberg uit Den Ham. © Emiel Muijderman

Almelo e.o.