Bruinehaar Agrariër Henk Ormel hoopt dat provincie Overijssel de schadevergoeding op het oude peil van 95 procent houdt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bruinehaar Agrariër Henk Ormel hoopt dat provincie Overijssel de schadevergoeding op het oude peil van 95 procent houdt. © Reinier van Willigen

Boer Henk uit Bruinehaar: ‘We lijken wel het restaurant voor de zwijnen uit de Engbertsdijksvenen’

Duizenden euro’s schade heeft boer Henk Ormel door wilde zwijnen die zijn land omwroeten. En nu wil de provincie Overijssel de schadevergoeding daarvoor beperken. „Dat is voor ons directe inkomensschade”, constateert de agrariër aan de rand van de Engbertsdijksvenen.

 1. Een week nieuws waarvan maar drie letters over zullen blijven. En het zijn nog dezelfde ook!
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Een week nieuws waarvan maar drie letters over zullen blijven. En het zijn nog dezelfde ook!

  De kunt de hele week nieuws samen vatten door drie b’s achter elkaar te zetten. Ik heb donderdagmorgen voor de zekerheid even NASA gebeld. Of de aarde nog draait. Niks aan de hand werd mij verzekerd. Gerustgesteld ben ik op mijn fietsje naar de redactie gefietst. Even dacht ik onderweg toch een moment dat de wereld op zijn kop stond. Maar het bleek dat de boeren de vlaggen weer omgedraaid hadden. Was ik er bijna ingetrapt. Dat alles nu anders is, bedoel ik.
  Almelo
 2. Op schemertocht over de Sallandse Heuvelrug, waar je de natuur kunt zien, voelen en ruiken: ‘Net afwasmiddel!’
  PREMIUM
  Met video

  Op schemer­tocht over de Sallandse Heuvelrug, waar je de natuur kunt zien, voelen en ruiken: ‘Net afwasmid­del!’

  Het is een hit op de Sallandse Heuvelrug: de schemertocht. Een wandeling van de dag in de avond, over 6 kilometer. Met als apotheose de adembenemende zonsondergang bij het uitkijkpunt. En als je geluk hebt, schieten er ook nog een paar anders anders zo schuwe dieren tevoorschijn. Vleermuizen, reeën, soms zelfs een das. De Stentor wandelt een stuk mee richting de ‘twilight zone’ op de Sallandse Heuvelrug.
  Haarle