Volledig scherm
© Floris Kayim/News United

Bouwvakker heeft alle geluk bij bedrijfsongeval in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Een medewerker van bouwbedrijf Marquette Bouw uit Almelo heeft dinsdag alle geluk van de wereld gehad bij een bedrijfsongeval in Vroomshoop. De man raakte slechts licht gewond.

Het ongeval gebeurde op een bouwplaats aan de Nijverheid in Vroomshoop, waar Marquette vier woningen bouwt. Rond acht uur dinsdagmorgen moest een zware betonnen vloerplaat op de plek worden gelegd. Door onbekende oorzaak is de vloerplaat aan het schuiven gegaan, legt Marquette-directeur Hans Evers uit. De zware vloerplaat is tegen een muur aangekomen, die muur is vervolgens omgevallen.  De bouwvakker die op dat moment achter de muur stond raakte licht gewond.

De medewerker is meteen naar het ziekenhuis overgebracht. Maar aan het begin van de middag heeft hij daar te horen gekregen dat hij weer naar huis mocht. „Hij heeft alle geluk gehad”, zegt Evers. Meteen na het ongeval heeft Marquette zelf contact opgenomen met de Arbeidsinspectie. Die instantie stelt een onderzoek in, een gebruikelijke gang van zaken.

Almelo e.o.