Het woonwagenkamp in Den Ham in 1968, waar de familie Wendels zich ooit zo thuis voelde. Zij hopen dat gevoel terug te krijgen. En die kans is groot. Twenterand maakt werk van woonwagenkampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het woonwagenkamp in Den Ham in 1968, waar de familie Wendels zich ooit zo thuis voelde. Zij hopen dat gevoel terug te krijgen. En die kans is groot. Twenterand maakt werk van woonwagenkampen. © Oudheidkundige Vereniging Den Ham Vroomshoop


Twenterand maakt serieus werk van terugkeer woonwagenkampen: ‘Liever een wagen dan een villa’

VROOMSHOOP - Ze hebben ‘liever een wagen dan een villa’. Als het aan 32 Twenteranders is, keren ze zo snel mogelijk terug in een woonwagen. Erik Wendels uit Vroomshoop is daar één van. „Met een woonwagen doe ik misschien vier stappen terug, maar niets liever dan dat.”

 1. Geldproblemen nog niet voorbij voor hennepkweker uit Almelo, man moet bijna 2 ton ‘criminele winst’ afstaan

  Geldproble­men nog niet voorbij voor hennepkwe­ker uit Almelo, man moet bijna 2 ton ‘criminele winst’ afstaan

  VROOMSHOOP/ALMELO - Dennis E. (42) uit Almelo belandde van de regen in de drup toen hij in 2017 uit geldnood een hennepkwekerij aan de Tweede Blokweg in Vroomshoop begon. De kwekerij werd drie jaar geleden opgerold. Sindsdien betaalt hij de geldschieter nog steeds af en heeft de rechtbank in Almelo donderdag besloten dat hij ook nog eens bijna 2 ton ‘criminele winst’ moet betalen.
 1. Nederlandse olympiërs krijgen voorrang met coronavaccinatie
  Play

  Nederland­se olympiërs krijgen voorrang met coronavac­ci­na­tie

 2. Een boottochtje met schipper Jacques Herb: 'Maaanuela!'
  Play

  Een boottocht­je met schipper Jacques Herb: 'Maaanuela!'

Almelo e.o.