Volledig scherm
© GinoPress

Brand bij Free Peat in Westerhaar moeizaam onder controle

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - De brandweer heeft tot in de avonduren van woensdag een brand bij het compostverwerkingsbedrijf Free Peat aan de Sluiskade Noordzijde geblust. Tientallen brandweermannen rukten voor de 'broei-brand', die woensdagmiddag begon, uit. Pas tegen de avond kwam het sein brandmeester, waarna de brandweer nog door ging met blussen tot het donker werd.

In een grote compostopslag van 40 meter x 30 meter en 5 meter hoog begon het woensdag op verschillende plekken te broeien, waardoor brand ontstond. De compost bestaat uit kokos en turf en dat zo in elkaar is gepakt, dat blussen niet mogelijk bleek. De brandweer moest alle compost uit elkaar trekken om beetje bij beetje de brand te kunnen bestrijden. Uit voorzorg werd een barricade gemaakt tussen het bedrijf en de opslag zodat de brand niet kon overslaan.

Het is de tweede keer dit jaar dat er brand is bij Free Peat. Op 8 juni brandde het ook in een van de reusachtige composthopen en was de brandweer met 40 mensen gedurende tien uren bezig om de brand te bestrijden.

Almelo e.o.