Volledig scherm
Een brandweerwagen arriveert bij De Sportfabriek. © News United/Emiel Geerding

Brand in sauna van sportschool in Vriezenveen: ‘Personeel kwam meteen in actie’

VRIEZENVEEN - In sportschool De Sportfabriek in Vriezenveen is donderdagmorgen brand uitgebroken. Dat gebeurde in de sauna van het fitnesscentrum. Niemand raakte gewond. „Er zat ten tijde van de brand niemand in de sauna.”

Volgens personeelslid Tom Hallink viel het allemaal gelukkig wel mee. „Het was een kleine brand en gelukkig handelde het personeel snel. Anders was er volgens de brandweer een grote brand geweest.” 

Rook uit de sauna

Hoe de brand is ontstaan, weet hij niet. „Maar mijn collega’s zagen rook en toen heeft personeel meteen de brandblusser gepakt om de eerste slag te slaan. Een paar minuten later was de brandweer er al om het van hen over te nemen. Er zat ten tijde van de brand niemand in de sauna.”

De sauna is gevestigd in het oude gedeelte van de sportschool. Sporten doen leden in een ander gedeelte.  

Gewoon open

De Sportfabriek aan de Nijverheidsweg wilde deze donderdag zo snel mogelijk weer opengaan. Hallink: „Er wordt over een uurtje nog even een laatste check gedaan, maar daarna kunnen mensen hier gewoon weer sporten.”

Iets na 11.00 uur in de ochtend meldde Hallink dat de sportschool weer open is. „De groepslessen gaan vanmiddag en vanavond gewoon door.”

Almelo e.o.