Volledig scherm
© Christian van der Meij

Brandweer Vroomshoop ontslaat medewerker na verdenking van diefstal

VROOMSHOOP - De Brandweer Twente heeft een medewerker van het Vroomshoopse korps ontslagen. Hij zou gedurende meerdere jaren geld in zijn zak te hebben gestoken van de personeelsvereniging van zijn eigen eenheid. Er is aangifte tegen de man gedaan. Het zou om een aanzienlijk bedrag gaan. Afgelopen maandag is de Vroomshoper gehoord door de politie.

De man zat in het bestuur van de personeelsvereniging en kon zodoende geld van de bankrekening overmaken naar zichzelf. Maar hij eigende zich vermoedelijk ook op andere manieren geld van zijn eenheid toe, zegt een woordvoerder van de Brandweer Twente. Om hoeveel geld het gaat, kan zij niet zeggen. Het zou echter wel eens om 10.000 euro of meer kunnen gaan. „Het heeft zich in elk geval gedurende langer tijd voorgedaan.”

Sobere uitstapjes

Het gaat niet om geld van het Twentse korps, maar van de kazerne Vroomshoop. Elke eenheid heeft een eigen personeelspotje, waarvoor contributie wordt betaald. Uit de kas worden uitjes bekostigd voor de plaatselijke brandweermannen. Blustaken zijn door de verduistering niet in het geding geweest, zegt het korps. „maar het heeft natuurlijk wel gevolgen gehad voor de uitstapjes, die wellicht noodgedwongen soberder zijn geweest”

Volgens de woordvoerder was er al enige tijd het gevoel in het korps van Vroomshoop dat de kas niet klopte. Op basis daarvan hebben enkele korpsleden vorig jaar nader onderzoek gedaan. Zo is de man uiteindelijk ontmaskerd. 

Volledig scherm
© Christian van der Meij
  1. Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’
    PREMIUM

    Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’

    VRIEZENVEEN/ WESTERHAAR - Even gloorde er hoop voor René Winkels van AVIA Tankservice Haarhuis in Westerhaar. Hij wilde vorig jaar al zonnepanelen op het dak van zijn tankstation laten leggen, maar kreeg toen nul op het rekest: het elektriciteitsnetwerk staat het niet toe. Nu lijkt er weer ruimte te zijn voor ondernemers met duurzaamheidsinitiatieven. „Maar vermoedelijk niet voor mij.”

Almelo e.o.