Martijn Roberg (midden) met zijn zoon Milan en twee teamgenoten in actie met de motorspuitaanhanger uit Vroomshoop in het Limburgse Geulle.
Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Roberg (midden) met zijn zoon Milan en twee teamgenoten in actie met de motorspuitaanhanger uit Vroomshoop in het Limburgse Geulle. © News United

Brandweerman Martijn (42) en zoontje Milan (14) uit Vroomshoop schieten Limburgers te hulp: ‘Koikarpers zwommen om me heen’

VROOMSHOOP/GEULLE - Wc-brillen, caravans en auto’s drijven voorbij, terwijl Martijn Roberg (42) uit Vroomshoop zich uren en uren in het zweet werkt om de straten in het Limburgse Meerssen watervrij te krijgen. Het is dat hij deze week moet werken, anders zou hij er nog staan. „Het is daar één grote puinhoop.”

  1. Drone om reekalfjes en nesten met weidevogels op te sporen in Vriezenveen bijna binnen: ‘Hoe meer drones, hoe beter’
    PREMIUM

    Drone om reekalfjes en nesten met weidevo­gels op te sporen in Vriezen­veen bijna binnen: ‘Hoe meer drones, hoe beter’

    VRIEZENVEEN/GEESTEREN - Het zijn de laatste loodjes, maar Bert Aman heeft goede hoop dat er begin volgend jaar talloze reekalfjes en kuikens gered kunnen worden van de dood in en om Vriezenveen. ANV Land&Schap heeft nog zo’n 2000 euro nodig om een drone met warmtebeeldcamera aan te kunnen schaffen. „We hebben goede hoop dat we het bij elkaar krijgen.”

Almelo e.o.