Volledig scherm
© Annina Romita

Brinkdag verrast met modeshow op catwalk van kerk naar Brink, avondprogramma valt in water

Foto'sDEN HAM - Het klinkt als een slechte grap van een stads’n tegen een inwoner van een dorp. ‘Oh, Den Ham. Daar brengen ze de kinderen nog met de kruiwagen naar school.’ Woensdagavond was er echt een kind een kruiwagen te zien. Als onderdeel van een modeshow; een nieuwtje op de Hammer Brinkdag. 

De Brink in het dorpshart was in de vooravond het domein van een modeshow. En daarvoor werd alles uit de kast gehaald, met een 23 meter lange catwalk als grootste eyecatcher. De catwalk strekte zich uit van de hervormde kerk tot aan de Brink zelf. Dertig tot 35 modellen - van lokale inwoners tot professionals - showden daar de modetrends voor het aanstaande najaarsseizoen.

(Sport)kleding, lingerie, juwelen, bruidsmode en brillen; van alles kwam voorbij. En ook de laatste nieuwtjes op het gebied van outdoor. En daarbij hoort ook het leven op de boerderij. Dus kwamen er ook overals en kruiwagens voorbij. 

Rest van programma afgelast

Na de modeshow kwam de regen met bakken uit de lucht en besloot de organisatie het verdere avondprogramma af te gelasten. Café de Brink en Café ’n Esch - normaliter gesloten tijdens de avonden op de Hammer Brinkdagen om het publiek op de Brink te houden - werden opengesteld voor publiek.

De deelnemende ondernemers kwamen niet alleen uit Den Ham, maar ook uit Vroomshoop, Westerhaar, Wierden, Nijverdal en zelfs Enschede. Het waren er in totaal vijftien: Schoenenhuis Jan Pas, Juwelier Hofman, De Wolboutique, Bijlstra Haarstyling, Finezze Lingerie, Kloffie’s & zo, Intersport Ramon Zomer, Modevakschoolnationaal Den Ham, Noord 7, Klinkhamer Mode, Sam’s Bruidsboetiek, DNNS Vroomshoop, CAV Den Ham, Blackout Dance en Pearle Opticiens Vroomshoop. 

Nog één Brinkdag

De vierde en laatste Hammer Brinkdag is op zaterdag 24 augustus. Die dag is er alleen een avondprogramma, met vanaf 19.00 uur de Hammer Pubquiz en vanaf 22.00 uur een optreden van dj-duo Decadent. 

Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita

Almelo e.o.