Volledig scherm
Het echtpaar Hop-Aalten is 60 jaar getrouwd. © Lenneke Lingmont

‘Brutale’ Henk wist direct dat hij wilde trouwen met zijn Ria

60 jaar huwelijkVROOMSHOOP - Ze werden allebei geboren in Zeist. Maar wanneer ze vier jaar getrouwd zijn, verhuizen ze naar Vroomshoop. Maandag vierden Henk (79) en Ria Hop-Aalten (79) hun 60-jarig huwelijk.

Ze leerden elkaar kennen omdat de bruidegom bevriend was met de broer van Ria. „Ik vond hem maar brutaal,” vertelt ze. „Hij kwam zomaar zonder iets te vragen naast me op de rand van de stoel zitten.” Maar zijn pogingen om haar beter te leren kennen hadden resultaat. Nadat ze samen ‘op date’ naar de bioscoop gingen, kregen ze verkering. „Ik wist gelijk al dat ik met haar ging trouwen, maar dat gevoel had Ria nog niet. Dat kwam pas later”, vertelt de bruidegom.

De reis naar Zeist

Ria was de dochter van de directeur van een aardewerkfabriek in Zeist. Omdat de fabriek verhuisde naar de Havenstraat in Vroomshoop, verhuisde het echtpaar naar een woning aan de Geerdijk. „Elk weekend reisden we met onze drie kinderen af naar Zeist. Daar woonde onze familie. Hier in Vroomshoop was nog helemaal niets, behalve een paar weilanden. En dat waren we natuurlijk niet gewend”, aldus het echtpaar.

Postduiven

Wanneer de fabriek aan de Havenstraat in 1983 afbrandt, begint Henk een nieuw aardewerkbedrijf in Mariënberg. De fabriek werd een succes en na vijftien jaar verkocht hij het. Vanaf dat moment gaat het stel rentenieren. „Verre reizen maakten we niet, want daar houden we niet van. We hadden een tuin om te verzorgen en ik had postduiven. En Ria schilderde, vooral stillevens”, zegt de bruidegom.

Sterke persoonlijkheden

„Wij zijn altijd bij elkaar en vermaken ons met zijn tweeën prima. Dat komt misschien omdat we allebei sterke persoonlijkheden hebben. Er gebeurt altijd wel wat en er is altijd wel iets te vertellen”, aldus het diamanten paar.

Almelo e.o.