Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Brutale Vroomshoper vraagt gemeente om 385 euro voor buurtbarbecue

VROOMSHOOP-  Een gratis barbecue voor de hele buurt, betaald door de gemeente Twenterand. Dat leek een bewoner in de Kolenmieten wel wat. De Vroomshoper probeerde een gemeentelijke bijdrage van 385 euro los te peuteren.

Om de omgeving mooier te maken en de leefbaarheid en de sociale binding in de kernen te vergroten, heeft Twenterand afgelopen zomer kernbudgetten in het leven geroepen. Bewoners kunnen een bijdrage aanvragen voor ‘nieuwe initiatieven’. 

Sociale binding

Maar de buurtbarbecue die een bewoner van de Kolenmieten als een mooie vorm van sociale binding zag, vond de gemeente Twenterand niet bepaald ‘passend’. ‘De regeling heeft als doel de sociale binding in de kern te versterken’, meldt het college van B en W. ‘Het initiatief tot het organiseren van een buurtbarbecue draagt daar in onvoldoende mate aan bij.’

  1. Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel
    PREMIUM

    Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel

    BRUINEHAAR/LANGEVEEN - Boerenprotesten op snelwegen, colonnes met trekkers naar hoofdsteden en acties bij supermarkten: de agrarische wereld is in rep en roer. Maar te midden van die hectiek, boeren vader Jan en zoon Jorg Broenink uit Langeveen en Bruinehaar rustig verder. Zij voorzagen de problemen twintig jaar geleden al en maakten de overstap naar ‘wroetvarkens’ en oer-Hollandse blaarkopkoeien.

Almelo e.o.