Volledig scherm

Bulters in Vriezenveen na bedrijfsbrand vol goede moed verder

VRIEZENVEEN - Van het bedrijfspand van Bulters Metaalrecycling is niets meer over. Maar pal aan de Kanaalweg Noord staan tijdelijke units van waaruit Patrick Bulters al weer druk aan het werk is. "Ik ben niet iemand die bij de pakken gaat neerzitten", aldus de jonge ondernemer.

Woensdagochtend ontstond er een uitslaande brand in het bedrijfspand. "In een deel van het pand zat tot januari een autohandelaar en dat deel wilde ik bij mijn bedrijfsruimte aantrekken. Ik huurde Jolo Bouw uit Almelo in voor de klus. De brand ontstond toen een medewerker van het bedrijf met een slijptol bezig was. De brand verspreidde zich zo snel dat een van mijn medewerkers het vege lijf nog net kon redden door uit het raam te springen. In een ommezien stond het pand in lichterlaaie en je ziet het: Het is helemaal verwoest", zegt Patrick Bulters.

De totale schade zal in de tonnen lopen, verwacht Bulters. Niet alleen zullen er nieuwe kantoren en een hal moeten worden gebouwd, maar de troep zal eerst moeten worden opgeruimd. Bijkomend probleem is dat er bij de brand asbest is vrijgekomen. Om de puinhoop van de brand is een geel lint gespannen: Tot hier en niet verder. Het met asbest besmette puin zal door een gespecialiseerd bedrijf moeten worden opgeruimd en dat brengt extra kosten met zich mee. Bulters' contra-schade-expert Jeroen Bolier schat dat de totale schade minstens een half miljoen zal zijn.

Bulters: "Uiteraard heb ik Jolo Bouw aansprakelijk gesteld, maar ik heb begrepen dat hun verzekering - Nationale Nederlanden - elke aansprakelijkheid afwijst." Bolier beaamt dit.

"Ik heb een gezond bedrijf, waar ik graag mee vooruit wil. Het zou toch van de gekke zijn dat door zo'n brand, waaraan je geen schuld hebt, je toekomst letterlijk in rook opgaat", zegt Patrick Bulters.

Almelo e.o.