Volledig scherm
© Thinkstock

Burgemeester sluit woning in Vroomshoop na drugsvondst

VROOMSHOOP - Een woning aan de Nassaustraat in Vroomshoop is donderdag gesloten vanwege de vondst van drugs. Er zijn handelshoeveelheden soft- en harddrugs in het huis gevonden.

Het besluit om de woning te sluiten is genomen door burgemeester Cornelis Visser van Twenterand.

Langer in vizier
,,De politie had dit huis al langer in het vizier. Ik heb het rapport gelezen. De situatie gaf mij voldoende aanleiding om deze maatregel te treffen", zegt Visser.

De burgemeester heeft de maatregel volgens eigen zeggen genomen in het belang van omwonenden. ,,Om te zorgen dat de overlast voor de buurt en de rest van het dorp verdwijnt."

Visser gaf vorige maand al aan dat hij voortaan bewust de publiciteit zoekt wanneer een drugspand wordt gesloten en de overlast in een straat de kop is ingedrukt.

Drie maanden
De woning blijft de komende drie maanden gesloten. Visser: ,,Alleen als in de tussentijd de noodzaak van de sluiting is verdwenen, is het mogelijk dat het huis weer eerder toegankelijk wordt."

Aanhouding
De politie heeft volgens Visser eerder in het onderzoek al een aanhouding verricht. ,,Of er een of meerdere mensen zijn aangehouden, weet ik niet. Daarvoor moet je bij de politie zijn."

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er inderdaad één persoon is opgepakt. Het gaat om de bewoner van het huis. Die is in maart aangehouden.

Almelo e.o.