In oktober vorig jaar bezocht burgemeester Hans Broekhuizen (midden) het station in Vroomshoop. Daar was toen al sprake van veel vuurwerkoverlast.
Volledig scherm
PREMIUM
In oktober vorig jaar bezocht burgemeester Hans Broekhuizen (midden) het station in Vroomshoop. Daar was toen al sprake van veel vuurwerkoverlast. © Lenneke Lingmont

Burgemeester Twenterand voor vuurwerkverbod, maar hij krijgt nauwelijks steun: ‘Want wij zijn tegen een verbod!’

VRIEZENVEEN - Hij is klaar met de vuurwerkoverlast die steevast ‘van eind oktober tot in januari’ duurt. Overlast die gepaard gaat met schade aan personen, eigendommen en het milieu. Het is voor burgemeester Hans Broekhuizen van Twenterand reden een vuurwerkverbod te steunen. Maar veel bijval krijgt hij niet in zijn gemeente.

 1. Racende stalker uit Westerhaar (49) mist op haar na tegemoetkomende politieauto: dit is poging tot doodslag
  PREMIUM

  Racende stalker uit Westerhaar (49) mist op haar na tegemoetko­men­de politieau­to: dit is poging tot doodslag

  ALMELO - Twee politie-agenten zetten zich schrap voor een frontale crash. „Ik dacht dat het gebeurd was.” Ze kunnen het toch navertellen. De kamikazetegenligger, een stalker op de vlucht, ook. Maar hij zit nog wel enkele jaren in allerlei straf- en behandelingstrajecten. Dinsdag hoorde de 49-jarige E. uit Westerhaar, niet voor de eerste keer in zijn leven, forse straffen tegen zich eisen.
 1. Doden en gewonden door explosies in Equatoriaal-Guinea
  Play

  Doden en gewonden door explosies in Equatori­aal-Gui­nea

 2. Parachutisten van Defensie springen uit vliegtuig boven Lonneker
  Play

  Parachutis­ten van Defensie springen uit vliegtuig boven Lonneker

Almelo e.o.