Volledig scherm
Burgemeester Annelies van der Kolk. © Lenneke Lingmont

Burgemeester Twenterand vraagt om excuses PVV’er: ‘Krijgt ze niet’

VRIEZENVEEN - PVV’er Erik Veltmeijer vindt niet dat hij over de schreef is gegaan in een discussie met burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand. Zij verwacht excuses van het raadslid. „Maar die krijgt ze niet.”

PVV-fractievoorzitter Veltmeijer brak vorige week in een raadsdebat een lans voor Handelsonderneming Dekker uit Den Ham. Dat bedrijf aan de Achteres wil voortaan zes keer per jaar puinbreken met een mobiele puinbreker. 

Het huidige bestemmingsplan staat dat niet toe. In een gloedvol betoog zette Veltmeijer uiteen waarom de gemeente volgens zijn fractie wél toestemming zou moeten geven. 

‘Niet zo kinderachtig doen’

Daarbij overschreed hij de spreektijd van vijf minuten. Van der Kolk sprak hem daar als voorzitter van de gemeenteraad meermaals op aan, waarna Veltmeijer opmerkte: „Laatste zin voorzitter, niet zo kinderachtig doen.” 

Toen was voor Van der Kolk de maat vol: „Stop! Dit accepteer ik niet!”. Vervolgens was te horen dat Veltmeijer de burgemeester verweet met twee maten te meten.

Geen krimp

Die mening heeft hij nog steeds. „Want bij een eerder debat over Soweco werd op verzoek van PvdA-GroenLinks de spreektijd uitgebreid naar acht minuten.” Van der Kolk zegt in een reactie dat ze Veltmeijer ‘drie keer had gewaarschuwd’.  

In het debat gaf ze al aan dat ze excuses verwacht van Veltmeijer. Maar daar hoeft ze niet op te rekenen, zegt de PVV’er: „Die krijgt ze niet.”

‘Liefst niet in de krant’

Van der Kolk wil er op terugkomen in het presidium, het orgaan waarin de voorzitter van de raad en fractievoorzitters zaken met elkaar bespreken. Als het aan haar ligt, wordt de onenigheid daar, dus binnenskamers, uitgepraat. 

Want, zegt ze tot slot: „Het liefst wil ik dit helemaal niet in de krant hebben.”

Volledig scherm
PVV-fractievoorzitter Erik Veltmeijer. © Lenneke Lingmont

Almelo e.o.