Afgevaardigden van de drie organisaties die de dagbesteding te hulp schieten. Van links naar rechts: Auke Koops van ’t Jagt, Herna Wind, Jerry Blekkenhorst, Johan Oordt, Joke Pasop en Erik Kuiper.
Volledig scherm
Afgevaardigden van de drie organisaties die de dagbesteding te hulp schieten. Van links naar rechts: Auke Koops van ’t Jagt, Herna Wind, Jerry Blekkenhorst, Johan Oordt, Joke Pasop en Erik Kuiper. © Stichting Voor Elkaar Twenterand

Bus voor dagbesteding in Den Ham niet door keuring, 3 clubs kopen samen nieuwe

DEN HAM - Een mooi voorbeeld van naastenliefde in Den Ham. Daar dreigden inwoners die naar de dagbesteding gaan zonder vervoer te komen zitten, nadat hun bus niet door de apk-keuring kwam en er geen geld was voor een nieuwe. Drie clubs sloegen daarop de handen ineen en kochten een andere bus.

Bij de dagbesteding aan het Goosensplein in Den Ham komen bezoekers voor zowel individuele- als groepsactiviteiten. Ze kunnen er geheugentraining volgen, lekker sportief bezig zijn en hun creativiteit de vrije loop laten gaan. 

Vervoer van en naar huis

Tussen de middag wordt er samen warm gegeten en vervoer van en naar huis wordt geregeld. Maar toen kwam de bus niet door de keuring en dreigden de gebruikers niet meer op de voor hun vertrouwde manier bij de dagbesteding te kunnen komen.

Dat wilden de Stichting Voor Elkaar Twenterand, het Haringgilde en het Hammer Ondernemers Collectief niet over hun kant laten gaan. Zij tikten bij Autobedrijf Bertil Jansen een goede, veilige bus op de kop en boden die aan Carintreggeland Dagbesteding aan. 

Almelo e.o.